Friday, September 30, 2022
25.5 C
Brunei

Harga barang keperluan stabil di Labuan

-

LABUAN, 15 OGOS – Harga barangan keperluan seperti gandum, gula dan minyak masak di Wilayah Persekutuan Labuan kekal stabil, kata Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif, Perbadanan Labuan, Rithuan Ismail, hari ini.

Beliau berkata pihak berkuasa tempatan di sini telah menyelaras dengan agensi dan pembekal makanan yang berkaitan untuk memastikan tiada gangguan dalam rantaian bekalan makanan.

Selain itu, pemeriksaan bersama Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) di pasar raya besar dan pasar raya, di sini hari ini, mendapati tiada kenaikan harga dan bekalan barangan keperluan mencukupi, katanya kepada Bernama.

Bagaimanapun, beliau berkata bahawa bekalan telur ayam di sini masih tidak mencukupi dan harga telur dalam kategori yang tiada dalam senarai harga kawalan – telur Gred AA, D dan Omega – masih tinggi.

Sementara itu, Pengarah KPDNHEP Labuan, Junaidah Arbain berkata, penghantaran yang tertangguh dan permintaan meningkat berikutan kebimbangan pengguna yang menyimpan stok telah menyebabkan kenaikan harga barangan keperluan dalam beberapa minggu kebelakangan ini, terutama di kawasan kampung. – Bernama

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China: Tiada siapa berhak guna veto nasib rakyat Palestin

BEIJING, 29 SEPT - China menegaskan tiada siapa berhak menggunakan kuasa veto masing-masing dalam isu-isu mengenai masa depan dan nasib rakyat Palestin, lapor agensi...
- Advertisment -