Monday, March 27, 2023
29.9 C
Brunei

-

Ria Ricis akui keliru kira usia kandungan

Sudah mencecah 20 minggu, YouTuber terkenal Ria Ricis mengakui dia pada mulanya keliru dengan pengiraan usia kandungannya.

Doktor memaklumkan kepada Ria bahawa usia kandungannya dikira lebih dua minggu dari tarikh perkahwinannya iaitu 12 November tahun lalu.

“Sekarang sudah 20 minggu, tapi saya keliru kirannya lebih dari tarikh nikah. Kenapa pelik ya. Kata doktor, ‘ini sudah mencecah 20 minggu’.

“La, bila dikira-kira lebih dua minggu dari tarikh pernikahan,” kata Ria Ricis.

Bagaimanapun, kakak kepada Ria iaitu Sindy yang juga seorang doktor berkata kirannya berdasarkan Hari Pertama Darah Haid Terakhir atau HPHT.

“Waktu kesuburan, terus proses pembentukan telur. Setiap orang ada masanya yang berbeza-beza,” kata kakaknya.

Dalam pada itu, Ria turut memberitahu dia memilih untuk tidak berkongsi mengenai awal kehamilannya kerana bimbang kandungan masih lemah.

Malah, Ria berkata dia mengalami muntah dan alahan mual berterusan ketika usia kandungan tiga hingga empat bulan pertama.

“Takut kandungan belum kuat. Waktu tiga atau empat bulan pertama pun alami muntah dan mual berterusan,” kongsinya lagi. – Agensi

Sudah mencecah 20 minggu, Ria Ricis mengakui dia pada mulanya keliru dengan pengiraan usia kandungannya. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -