Thursday, February 9, 2023
22.8 C
Brunei

-

Sambutan hangat buat Djokovic

ADELAIDE, AUSTRALIA, 2 JAN – Peminat tenis memberi Novak Djokovic sambutan meriah semasa perlawanan pertamanya di Australia setelah hampir dua tahun apabila dia membuat penampilan aksi beregu di Adelaide International, hari ini.

Berpasangan dengan Vasek Pospisil dari Kanada, mereka tewas kepada beregu Tomislav Brkic dan Gonzalo Escobar 4-6, 6-3, 10/5 tetapi menikmati sokongan daripada orang ramai sepanjang permainan.

Pemain bintang Serbia itu telah dihantar pulang dari negara itu sebelum Terbuka Australia 2022 kerana enggan mengambil vaksin dan kemudiannya dihalang daripada menyertai semula kejohanan tersebut selama tiga tahun.

Tetapi larangan itu ditarik balik pada November dan dia akan cuba memenangi kejuaraan Terbuka Australia ke-10 lewat bulan ini.

Perlawanan itu berlangsung di luar gelanggang yang penuh sesak, dengan penonton yang berjaya masuk di belakang Djokovic.

Dia berjalan keluar dengan sorakan kuat dan peminat melaungkan “Novak, Novak”.

Walaupun terdapat banyak bendera Serbia di tepi gelanggang, ia jelas bahawa semua orang sedang bersorak untuk pemain berusia 35 tahun itu, yang tinggal untuk menandatangani autograf dan bergambar swafoto bersama peminat selepas perlawanan.

Djokovic kini akan memberi tumpuan kepada perseorangan pertamanya tahun ini, menentang pemain Perancis, Constant Lestienne. – AFP

Aksi Novak Djokovic melakukan pukulan balas semasa perlawanan beregunya menentang Tomislav Brkic dari Bosnia dan pemain Ecuador Gonzalo Escobar di kejohanan Tenis Antarabangsa Adelaide di Adelaide, Australia, hari ini. – AFP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas Pesawat Boeing 737, 2 Juruterbang selamat

PERTH, AUSTRALIA, 7 FEB - Dua juruterbang terselamat, hanya cedera ringan selepas pesawat Boeing 737 yang dihantar untuk memadam kebakaran terhempas di Australia, kata...
- Advertisment -