Monday, November 28, 2022
23.9 C
Brunei

-

‘Sebulan setengah solat guna kerusi’

Pelakon Hun Haqeem mengalami kecederaan di bahagian kaki semasa menjayakan penggambaran babak aksi dalam drama bersiri Nenek Bongkok Tiga.

Gara-gara insiden itu, Hun atau nama sebenarnya Haqeem Hermy, 24, berkata dia berdepan kesakitan berpanjangan dan sukar untuk bergerak.

“Drama bersiri itu mempunyai banyak babak aksi yang memerlukan saya untuk melutut.

“Disebabkan itu, lutut saya banyak terkena permukaan tanah dan mungkin juga kerana sudah tidak kuat untuk menampung lagi,” katanya kepada media.

Bagi mengurangkan kesakitan, Hun berkata dia sudah mendapatkan rawatan fisioterapi di sebuah klinik swasta dan keadaannya kini beransur pulih.

Hun berkata drama Nenek Bongkok Tiga meninggalkan banyak memori untuk dirinya terutamanya semasa proses penggambaran. – Agensi

“Alhamdulillah, solat sekarang pun saya dah tak menggunakan kerusi lagi.

“Jika dahulu, lebih kurang sebulan setengah saya solat dengan kerusi.

“Saya masih mempunyai empat atau lima sesi fisioterapi lagi dan harapnya selepas ini lutut saya kembali normal seperti dahulu,” ujarnya.

Bercakap mengenai Nenek Bongkok Tiga, Hun berkata drama bersiri itu meninggalkan banyak memori untuk dirinya terutamanya semasa proses penggambaran.

“Kalau ikutkan banyak perkara yang berlaku sepanjang saya shooting drama ini.

“Selain sakit lutut, ada satu ketika ibu jari saya terkehel. Kejadian berlaku sekitar pukul dua pagi… panik juga team produksi ketika itu!

“Tetapi saya tetap meneruskan penggambaran kerana tidak mahu melengahkannya,” katanya.

Meskipun berdepan kecederaan, Hun berkata insiden itu sama sekali tidak membuatkan dia serik untuk melakonkan babak aksi dalam drama akan datang.

“Selepas ini Insya-Allah saya akan masuk ke set penggambaran drama aksi lagi. Saya tidak serik, malah semakin suka melakonkan babak-babak aksi.

“Jika sebelum ini saya sudah berlakon dalam drama komedi, cinta dan kali ini tidak salah sekiranya saya mencuba genre lain pula,” ujarnya.

Hun sebelum ini mencipta nama menerusi watak Jekfer dalam drama Kampung People bergandingan bersama Riena Diana yang disiarkan di TV3. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -