Monday, March 27, 2023
29.9 C
Brunei

-

BIBD lancar Kempen Go Digital!

Oleh Ak Zaki Kasharan 

BANDAR SERI BEGAWAN, 19 OGOS – Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) hari ini melancarkan Kempen Go Digital! untuk menggalakkan rakyat Brunei mengguna pakai perbankan digital dalam kehidupan seharian dalam memainkan peranan ke arah menyumbang kepada negara yang lebih mampan.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan, Timbalan Pengarah Urusan BIBD, Awang Irwan bin Haji Lamit berkata, “Tidak dinafikan bahawa perbankan secara digital menyumbang kepada kecekapan, kebolehcapaian dan kemudahan yang lebih meluas untuk pelanggan kami.

“Kempen Go Digital terbaharu BIBD! ini bukan sahaja bertujuan untuk meningkatkan kesedaran tentang kelebihan perbankan digital, malah tentang kesan positif alam sekitar melalui penggunaan digital, dan bagaimana ia menyumbang kepada agenda kemapanan negara yang lebih meluas.

“Alhamdulillah, kita telah melihat kesedaran yang semakin meningkat tentang kemapanan.

“Dengan Kempen Go Digital!, kami ingin menyerlahkan bahawa impak besar boleh bermula dengan perubahan kecil – beralih kepada digital baik bukan sahaja untuk pelanggan, malah untuk keseluruhan persekitaran,” tambah beliau.

BIBD dalam kenyataan itu menyatakan, kempen yang membawa tema Together We Grow Sustainably itu adalah sebahagian daripada usaha di bawah tonggak Rangka Kerja Kelestarian BIBD untuk menggalakkan keusahawanan yang bertanggungjawab dengan menerima pakai perbankan digital. 

Melalui kempen itu, BIBD menyasarkan untuk memperkasakan kelebihan perbankan digital dari segi meningkatkan kebolehcapaian perkhidmatan perbankan, meningkatkan keselamatan transaksi dan membawa kemudahan tambahan kepada orang ramai.

Pada masa yang sama, Go Digital! juga menyerlahkan impak alam sekitar yang positif daripada perbankan digital.

Kempen Go Digital! meningkatkan kesedaran mengenai kelebihan perbankan digital. – Gambar serahan BIBD
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -