Friday, March 31, 2023
27.2 C
Brunei

-

Rahm akui persaingan rekod teratas sangat sengit

MIAMI, 1 MAC – Pemain nombor satu dunia, Jon Rahm berkata adanya persaingan ketat antara dirinya, Rory McIlroy, dan Scottie Scheffler untuk menduduki peringkat pertama dunia dalam perlawanan golf terkini.

Rahm dari Sepanyol kembali ke kedudukan teratas dengan kemenangannya di Riviera dua minggu lalu, gelaran Jelajah PGA AS ketiganya pada 2023 membawanya mengatasi juara Masters, Scheffler.

Scheffler telah memenangi semula kemuncak itu hanya seminggu sebelum itu, menggantikan McIlroy di puncak kedudukan selepas kemenangannya di Terbuka Phoenix.

Scheffler dan McIlory, yang masing-masing menduduki ranking kedua dan ketiga, mempunyai peluang untuk kembali ke tangga teratas minggu ini di Arnold Palmer Invitational di Orlando, Florida, di mana Rahm berkata semalam, terdapat persaingan sengit untuk kedudukan teratas adalah bukti keadaan semasa permainan.

“Saya tahu ini adalah jumlah paling banyak perubahan ranking teratas dalam tempoh masa yang singkat ini,” kata Rahm. “Saya melihat beberapa statistik itu, kerana ia sangat menarik, yang bercakap tentang kehebatan permainan golf sekarang, betapa hebatnya mereka bermain,” kata Rahm.

Rahm sendiri telah berada dalam prestasi hebat. Kemenangannya dalam Genesis Invitational di Riviera merupakan kemenangan kelimanya dalam sembilan permulaan di seluruh dunia, deretan yang merangkumi kejayaan ketiga Terbuka Sepanyol pada Oktober dan kemenangan dalam Kejohanan Jelajah Dunia DP pada November.

Dia memulakan tahun 2023 dengan kemenangan Jelajah AS dalam Kejohanan Juara di Hawaii dan American Express di La Quinta, California. – AFP

Jon Rahm bercakap kepada media dalam sidang akhbar. – AFP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Otai impi meluncur ombak hingga usia 100

FUJISAWA, JEPUN, 30 MAC – Seorang warga emas membuktikan bahawa usia bukan penghalang untuk melakukan pelbagai aktiviti lasak seperti meluncur ombak. Seiichi Sano mula meluangkan...
- Advertisment -